بهگزارش میراث آریا به نقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان شرقی، سیدمرتضی حسینی روز سهشنبه ۲۸ شهریورماه ۱۴۰۲ با اشاره به ثبت جهانی کاروانسرای شاه عباسی جمالآباد گفت: ثبت یک اثر بعنوان میراث جهانی، علاوه بر محافظت و نگهداری از آن اثر و معرفی ارزشهای آن به جهانیان، موجب نوعی تبلیغات برای منطقه و شهرستان میشود.
نماینده مردم میانه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ثبت یک اثر در فهرست میراث جهانی سبب میشود علاوه بر محافظت و نگهداری و معرفی ارزشهای آن به جهانیان به عنوان هدف تاریخی و ارزشمند، نوعی تبلیغات برای آن اثر و مکان و منطقه آن اثر( یعنی شهرستان میانه) محسوب شود. وقتی یک اثر تاریخی به عنوان میراث جهانی ثبت میشود، حفاظت از این اثر در عین باقیماندن در حیطه حاکمیت کشور مربوط، به عهده تمام کشورهای عضو قرار میگیرد.
او افزود: ثبت جهانی یک اثر، سبب اطلاعرسانی به جامعه جهانی و در نتیجه موجب افزایش فعالیت گردشگری، جذب منابع مالی و رونق اقتصاد محلی و عامه مردم میشود. بعد از ثبت جهانی هر اثر از جمله کاروانسرای جمالآباد، اگر فعالیتهای گردشگری به خوبی برنامهریزی و سازماندهی شوند، میتوانند منابع مالی مهمی را برای شهرستان میانه و نیز برای اقتصاد محلی (بخش کاغذکنان) به ارمغان آورند.
نماینده مردم میانه در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: گذشته از اینها، با سرریز شدن گردشگران برای بازدید از یک اثر که ثبت میراث جهانی شده ممکن است زیرساختهای مقصد نیز در ابعاد اقامتی، پذیرایی، ارتباطی و جادهای و حمل و نقل زمینی یا هوایی بهبود یابد و کسب و کارهای کوچک و بزرگ محلی مرتبط با خدمات گردشگری به این واسطه شکل گیرد و افزایش اشتغال را به همراه داشته باشد.
حسینی گفت: در اینجا لازم میدانم ضمن تبریک این موفقیت و این رویداد مهم به مردم شهرستان میانه و به ویژه اهالی بخش کاغذکنان، از وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی که به دعوت ما به میانه آمده و از نزدیک از کاروانسرای جمالآباد بازدید و دستور ویژهایشان برای پیگیری ثبت جهانی این کاروانسرا و همچنین تلاشهای مدیرکل ساعی میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان و همینطور رئیس میراثفرهنگی شهرستان میانه تقدیر و تشکر کنم.
انتهای پیام/
نظر شما